Prezentare generală

În calitate de actor global în industria telecomunicațiilor, reputația Vodafone prosperă prin capacitatea lor de a inova și de a se adapta la tendințele pieței. În acest scop, Academia de Marketing din Vodafone a căutat un curs de educație profesională relevant, aprofundat și eficient pentru a-și îmbunătăți abilitățile digitale ale forței de muncă.

Provocări

În calitate de șef al învățării și dezvoltării comerciale și globale la Vodafone, sarcina lui Mohsin Ghafoor a fost de a ridica standardele în marketingul digital, în întregul grup.

“Scopul nostru a fost ca fiecare marketer de la Vodafone să atingă ceea ce am descrie ca un standard minim acceptabil de abilități, cunoștințe și capacități de marketing digital și să fie în măsură să aplice acest lucru la locul de muncă de zi cu zi și să aibă un impact asupra clienților noștri. ”

Dar nu numai că Vodafone are o forță de muncă foarte mare, dar este răspândită și în toată lumea. Natasha Brookes este specialist în învățare și dezvoltare la Vodafone. Pentru ea, era clar că un curs de marketing digital avea nevoie de o soluție online.

“Vodafone este o mare organizație globală. Pentru a ajunge la toți marketerii din diferite piețe, ce modalitate mai bună de a face acest lucru decât să ai un singur loc unde marketerii să poată veni și să învețe? Și va fi o abordare consecventă a învățării.”

Soluție

Institutul de Marketing Digital și-a dat seama devreme că Vodafone este o companie care dorește să stabilească ritmul, nu doar să țină pasul cu el. Nu și-au dorit doar o bază pentru marketingul lor digital, ci și-au dorit să-și instruiască personalul pentru a fi actualizat și actualizat în cunoștințele și abilitățile lor, astfel încât să poată anticipa ceea ce ar dori clienții lor.

“Am avut cel mai mare grad de încredere în Digital Marketing Institute, atât în ceea ce privește calitatea conținutului, cât și standardul global de certificare, pe care le-am putea aplica pe toate piețele noastre ”, a declarat Ghafoor

Din fericire, Academia de Marketing Vodafone avea deja instalat un sistem de management al învățării sau un sistem de e-learning. A avea un sistem de management al învățării însemna că personalul lor știa deja beneficiile învățării online. Următorul pas a fost să găsim partenerul potrivit, să furnizăm conținutul de care avea nevoie compania.

Pentru a începe Vodafone, Institutul de Marketing Digital a început prin alegerea cu atenție a subiectelor și cursurilor care erau cele mai relevante pentru Vodafone și personalul acestora. Apoi au convenit o licență globală de utilizator care a oferit personalului Vodafone acces la 15 dintre modulele DMI. Personalul lor ar putea alege dintre module atât în Diploma profesională în marketing digital, cât și din diplomele de specialitate.

Rezultate

Echipa Institutului de Marketing Digital a lucrat apoi cu Vodafone pentru a integra modulele și conținutul de bază în sistemul lor de e-learning pentru a facilita formarea forței de muncă globale, oriunde s-au aflat și ori de câte ori s-a potrivit. Conținutul de învățare video este acum utilizat de personalul Vodafone Marketing Academy din întreaga lume.

O lansare a fost, de asemenea, susținută cu succes de o serie de promoții creative – de la e-flyere la buletine informative și a contribuit la generarea de conștientizare și entuziasm pentru cursuri prin campanii interne. Astăzi, Institutul de Marketing Digital continuă să colaboreze cu Vodafone pentru a-și certifica forța de muncă și pentru a ajuta compania să își realizeze întregul potențial digital.

“Am găsit că relația este cu adevărat pozitivă. Unul care a fost constructiv. Cu siguranță am simțit că ceea ce spuneam despre nevoile și cerințele Vodafone în acest spațiu era ascultat ”, a concluzionat Mohsin.