Blog IT

Într-un sondaj recent efectuat într-un număr de peste 1.000 de manageri și recrutori de angajare, mai mult de jumătate (53% la sută) dintre respondenți au angajat talente tehnologice, în pofida candidaților care nu îndeplinesc cerințele descrise în fișa postului.

Uncategorized

5 moduri creative de a aborda lacunele din resursele IT

Într-un sondaj recent efectuat într-un număr de peste 1.000 de manageri și recrutori de angajare, mai mult de jumătate (53% la sută) dintre respondenți au angajat talente tehnologice, în pofida candidaților care nu îndeplinesc cerințele descrierii postului. Acesta poate fi un lucru bun pentru companiile care au nevoie de resurse IT pentru a umple golurile din fondul lor de talente. Deși acest lucru face aluzie la faptul că întreprinderile lucrează din greu pentru a-și satisface nevoile de talent IT în ceea ce trebuie să fie moduri creative, iată cinci dintre acele moduri pe care întreprinderile le pot folosi pentru a umple golurile din resursele IT.

#1: Instruirea persoanelor cu abilități transferabile / Angajarea absolvenților recenți

Întreprinderile își pot satisface nevoile de IT formând oameni din cadrul organizației care au abilități transferabile: de exemplu, un angajat cu experiență în IT care poate învăța un nou limbaj pentru computer pentru a îndeplini cerințele postului. Aducerea stagiarilor în organizație este o șansă perfectă de a simți o potrivire culturală – capacitatea lor de a învăța, de a se adapta și de a măsura modul în care ar lucra cu echipa existentă.

O altă modalitate prin care întreprinderile pot ocupa roluri tehnologice apelând la formarea internă pentru a umple golurile talentelor este angajarea absolvenților de facultate cu diplome de doi sau patru ani în informatică sau chiar absolvenți ai școlilor de meserii tehnice. Acest lucru necesită creșterea lor până la nivelul tehnicilor de nivel mediu care aduc valoare, care poate dura un an sau mai mult.

#2: Programe de sprijin și mentori

Companiile cărora le este greu să găsească talent tehnologic ar trebui să creeze un program de mentor și să lucreze cu mai mulți membri ai echipei IT junior pentru a-i pune pe o pistă de competențe. Primele șase luni ale programului de mentori reprezintă o investiție, membrii echipei învățând rapid noi abilități. În perioada de șase luni sau de un an, încep să creeze valoare pentru companie, dar au totuși nevoie de sfatul conducerii superioare pentru a crește și pentru a evita capcanele.

#3: Instruire internă, certificare

Dacă aveți generaliști competenți în IT, dar aveți nevoie de o formare specifică, poate plăti să investiți în formarea de certificare de care au nevoie atâta timp cât au aptitudinea și ambiția și sunt potrivite pentru companie pe termen lung. Potențialul dezavantaj este că investițiile în formarea personalului IT nu continuă să dea roade, deoarece acestea pot pleca la un moment dat și pot duce instruirea pe care ați oferit-o la un alt loc de muncă mai bine plătit.

#4: Partajarea talentelor IT cu alte companii

O altă abordare care poate fi posibilă este aceea că alte companii necompetitive cu care lucrați, cum ar fi vânzători sau companii care operează în aceeași clădire, pot avea personal tehnic cu normă parțială cu care puteți lucra și ale cărui costuri de consultanță pot împărtășite cu angajatorul lor. Acest lucru poate fi fezabil dacă afacerea dvs. este relativ mică și nevoile sale IT sunt de bază.

Prezintă unele dezavantaje, deoarece este posibil să nu fie disponibile atunci când există o problemă, chiar dacă acestea pot fi de apel. Alte provocări sunt: pot fi mai degrabă generali IT decât specialiști, deci este posibil să nu aibă abilitățile necesare pentru a face față unor nevoi IT mai complexe.

#5: Personal IT strategic prin mărire.

Toate aceste soluții pot fi destul de costisitoare și, în funcție de nevoile dvs. IT, poate trece mult timp până când veți vedea rentabilitatea investiției la un anumit tip de punct de rentabilitate. În era digitală actuală, nevoile IT sunt o combinație între rețeaua curentă și întreținerea, monitorizarea și gestionarea sistemului IT. În plus, este vorba despre dezvoltarea și implementarea strategiei IT pentru soluții tehnologice care vor satisface nevoile viitoare ale afacerii. Acest lucru este adevărat, indiferent de dimensiunea afacerii dvs., astfel încât, cu personalul IT cu jumătate de normă sau chiar personalul IT intern, seturile și numărul lor de abilități pot să nu fie suficiente pentru a acoperi efectiv decalajul de resurse IT.

Lacunele din IT pot duce la probleme majore în ceea ce privește timpul de nefuncționare al rețelei, procesele lente de tehnologie de afaceri și atacurile cibernetice din cauza patch-urilor de securitate slabe și a programării actualizărilor de software. Având în vedere cerințele IT de astăzi bazate pe termenul limită și ciclurile de proiect cu timp comprimat, capacitatea de a spori un personal IT de bază cu profesioniști cu competențe avansate la cerere poate crește dramatic avantajul competitiv al unei companii.

Având un partener extern de servicii IT gestionat (MSP) pentru a face față asistenței IT de zi cu zi, precum și evoluției pe termen lung, organizația poate beneficia de suport consultativ IT cu înaltă calificare. Cele mai bune dintre aceste MSP oferă o suită largă și interconectată de servicii, care sunt susținute de o înțelegere a modului de a dezvolta și îndeplini o strategie IT definită, care este aliniată cu obiectivele și cultura afacerii.

Sprijinul unui MSP poate elimina efectiv golurile din personalul IT, precum și nevoile de instrumente pentru monitorizare, întreținere, securitate și relații cu furnizorii pentru investițiile inevitabile în noi soluții IT. MSP-ul potrivit vă poate oferi tot personalul specializat de care aveți nevoie, atunci când aveți nevoie de el, în baza unui contract de preț stabilit, care poate fi ajustat pentru nevoile extinse sau temporare. De asemenea, primiți un consultant care vă poate ajuta să dezvoltați o strategie solidă de IT, securitate cibernetică și virtualizare pentru a vă pregăti afacerea pentru nevoile viitoare, în moduri care favorizează agilitatea, creșterea și flexibilitatea.